laatste nieuws

 

 

 

Informatie

Thea Rozenga 


 

Combi training

Deze trainingen hebben een afwisselend karakter. Een mix van gehoorzaamheid/ socialisatie/ aandacht/ hersenwerk/apporteren/ en fun.

De nadruk ligt op plezier voor de hond als voor de eigenaar. De gehoorzaamheids oefeningen worden afgewisseld met spelelementen.
Hierdoor blijft de hond gemotiveerd en wordt er gewerkt om een betere band op te bouwen met uw hond.

Ideeën kunt u ook zelf aandragen in deze traingscyclus. Alles mag, als het maar leuk is!

Duur: 10 weken. Lesduur 45 minuten.
Maximaal 8 combinaties.
Leeftijd hond vanaf 12 maanden.
Wat heeft u nodig: Clicker, speeltje/ bal en voertjes

Na 10 weken wordt de trainingscyclus afgesloten met een parcours met verschillende oefeningen en spelelementen.

De cursus gaat gegeven worden door Henriëtte Hes en Marianne de Wit?

 

 

cursussen

V.D.H. Kringgroep Kennemerland start meerdere malen per jaar met verschillende cursussen voor baas en herdershond. Hierbij richten wij ons vooral op een goede en succesvolle relatie binnen het team van baas & hond. Wij trainen op een positieve manier waarbij belonen de basis vormt voor het aanleren van gewenst gedrag. Instructie wordt verzorgd door ervaren en veelal gediplomeerde leden. Deze cursussen zijn in beginsel alleen toegankelijk voor Duitse Herdershonden.

Puppycursus: leeftijd hond van ca. 8 weken (mits ingeënt) tot ca. 6 maanden; kosten 75,- euro. In deze 3 maanden durende cursus leren de puppies zich sociaal te gedragen naar mens en dier. Tevens wordt de basis gelegd voor de elementaire gehoorzaamheid. De geleider wordt in gewijd in de leerprincipes en de verzorging van de hond.

Jonge hondencursus : leeftijd hond van ca. 6 maanden tot ca. 12 maanden; kosten 75,- euro. Na de puppycursus kan worden doorgestroomd naar de jonge hondencursus. Tijdens deze 3 maanden durende cursus leert uw hond o.a. de basis van netjes volgen, zit, af, voet, voorkomen, vooruit gaan en apporteren. Middels deze cursus wordt u en uw hond voorbereid op een eventueel vervolg in de behendigheid of africhting.

De overige activiteiten en bezigheden van onze vereniging zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van onze kringgroep of van de V.D.H.